Njega kose.

08:44

Pozdrav eekipa :-) kako ste mi danas? Evo i daanas novi post,iako nisam planirala iskreno da kazem,jer sam bas zauzeta ovu sedmicu sa skolom,tako da najvjerovatnije sutra necu pisat blog,nadam se da necete zamjeriti.Danas sam odlučila pisat o njezi kose,mislim da to skoro sve cure zanima,i da najvise brige vodimo bas o njoj.Ja iskreno ne koristim neke posebne šampone ili tako nesto,ali naravno da volim svoju kosu i trudim se da je sto bolje odrzavam.


#1.Kosa nije samo nas ukras,ona je pokazatelj svega sto se događa u nasem tijelu i duši.Po kosi mozemo zakljuciiti u kakvom je stanju nas organizam i kakvog smo raspolozenja.Da bi ona izgledala kako zelite,morat cete promjeniti svoj odnos prema njoj i posvećivati joj više vremena.Ako vam je kosa tanka i ispucala,izbjegavajte prejako sunce,ali i veliku hladnoću.To će vašu kosu učiniti krhkijom nego sto jest.Ako vam je kosa prirodno masna,nećete nista postići grubim trljanjem tjemena dok je perete.Uzimajte pramen po pramen kose među dlanove i umasirajte šampon direktno u kosu.


#2.Sta raditi ako kosa opada?
Svi smo osjetljivi na opadanje kose iako stručnjaci tvrde da 50 do 80,pa čak i 100 ispalih vlasi dnevno ne bi trebalo zabrinjavati.Opadanje kose se može spriječiti pravilnom njegom,ispravnom ishranom,te općenito zdravim načinom života.Probajte sa ovim savjetima protiv opadanja kose:
~prije pranja kosu dobro počešljajte kako bi ste otklonili nečistoću
~kada perete koristite isključivo mlaku vodu
~koristite šampone na biljnoj bazi
~šampon nanosite uz nježno masiranje kože glave prstima.

#3.Hladna voda kosu čuva.
Ako vam ne smeta hladna voda,poušajte stisnuti zube i kosu isprati hladnom vodom.Tako cete dobiti jos sjajniju i bujniju kosu,a površinski sloj kose bit' ce gladak.

#4.Ne trljajte peškirom.
Mokra kosa elastičnija je od suhe.Ako je nepotrebno zatežete,trljate peškirom(ručnikom),čupate-postoji velika mogućnost da se stvori perut.


#5.Oštećeni vrhovi.
Ovo je najčešći problem kod djevojaka.Pored redovnog odlaska kod frizerke ,svoje vrhove mozete spasiti tako što ćete pripremiti domaću smjesu koja će pomoći u njihovom oporavku.
~Razbijte jaje i odvojite žumanjak te pomješajte 3 kašike maslinovog ulja sa 1 kašikom meda.


-To bi bilo to za danas,nadam se da ćete pronaći nesto za sebe :) Uzivajte i komentarisite,naravno.♥

You Might Also Like

4 komentari

Popular Posts