DIY-organizacija make-up-a.

09:31

Pozdrav najdraži ljudi :) ♥
Danas vam pišem o jednoj zanimljivoj i korisnoj temi(barem je meni,za vas ćemo vidjeti),to je za sve cure.Znači napisat' ću i staviti slike nekoliko DIY ideja kako da organizujete svoju šminku,gdje da stavite karmine,ruževe,palete sjenila,pudere itd...
Nadam se da će vam ovaj post i ova tema biti od koristi kada je u pitanju organizacija šminke,pa da krenem sa opisivanjem,uživaj te!     


                                          -DIY-

#1.Iskoristite poslužavnike i staklene svjećnjake za ovaj lagani DIY projekat.Sve što treba jeste da ih zaljepite i dobijete spratove kao na slici.Stvarno super ideja,a može vam mnogo olakšati posao kada je organizacija šminke u pitanju. :)



#2.Jedan od najpopulranijih načina za organizaciju šminke je na magnetnoj tabli.Super ideja jer korisite zid,a sve vam je na dohvat ruke. :)





#3.Sljedeći DIY je također jako lagan.Ako imate neku neiskorištenu laticu u svojoj sobi,organizujte je za make up.Spojite kutije i kutijice pa ih obložite ukrasnim papirom(a i ne morate,po želji).Preporučujem da izvadite laticu iz komode,stavite je na krevet i uzmete npr stare kutije od pahuljica,čajeva,i tako nekih kućanskih potrepština koje su iskorištene.Onda lijepo napravite raspored,odrežete kutije i to je to. :)




#4.Za slaganje šminke možete koristiti i stalak za sušenje posuđa.Priznajte,super ideja,pogotovo za palete sjenila :)




#5.Još jedan lagan način da uvedete red jeste da iskoristite čaše(malo veće) i pleh za mafine.Jako jednostavno,a ako želite da još ljepše izgleda možete ukrasiti čaše i pleh po želji. :)




#6.Ako već imate kutije za spremanje i organiziranje šminke,osvježite ih bojom,naprimjer,zlatnom.Izgledat će novo,a puno ljepše.Možete ukrasiti po želji. :)




#7.Sljedeći DIY  je jako lagan,a potrebni su vam:poklopac od kutije(veliki),ljepilo,makaze i manje kutijice od poklopca.Posložite manje kutijice u poklopac od veće kutije,dekorišite i ukrasite po želji i možete posložiti svoj make up. :)




#8.Sada nešto složeniji DIY projekat,ali opet ako imate volju i želju,ništa nije toliko teško i nemoguće.Ako se odlučite za ovaj DIY,zamolite roditelje da vam pomognu.Ako imate stari ormar koji više ne koristite ili vam se ne sviđa,prefarbajte ga i sredite za fantastičan ''uradi sam'' efekat.U njega onda možete staviti i više od šminke,npr nešto za njegu tijela,lica,kose i ostale stvari koje smatrate potrebnim. :)




#9.Ako imate puno četkica za šminkanje i ne znate gdje sa njima,onda je ovaj DIY za vas.Možda najlakši način da sve sredite jeste da iskoristite posudice koje se duže vrijeme 'vuku' po kući.Možete ih ukrasiti po želji,i tu staviti svoje make up četke. :)





#10.Jedan jako zanimljiv DIY je upravo ovaj.Ukoliko imate kući 'višak' plastičnih flaša,možete ih iskoristiti za organizaciju šminke.Jako lagano,a lijepo. :)





#11.Je li vam ovo sliči na nešto? hm,možda na stalak za začine? Da,da,to je to i ovo je jako dobro iskorišteno.Ako imate stari stalak za začine,prefarbajte ga u svoju omiljenu boju i on će i dalje biti u funkciji,jako jednostavno,a super,i pregledno,što je najbitnije.Ovdje možete držati pudere ili tonirane kreme koje posjedujete. :)




#12.Još jedna stvar koju želim da vam spomenem jesu ovi stalci(organizeri) za šminku.Znate da ovo nije DIY projekat,znači ovo možete kupiti.Mislim da je super za cure kojima se ne da nešto praviti sama,a i cijena nije nešto previše.Možete ga naručiti sa e-bay-a,a možete kupiti i u trgovinama sigurno tipa:jysk,penny,ikea,muller(možda),obi,alexandar cosmetics itd...imate ih u raznim oblicima i veličinama,vi izaberite koji vam' odgovara. :)





  • Kako vam se sviđaju DIY projekti? Da li ćete isprobati nešto ili ste već organizovale šminku? Koji je vaš najdraži proizvod u mjesecu februaru?






You Might Also Like

17 komentari

  1. Odlicni organizatori,pokusacu nesto od ovoga da uradim. Svaka cast♥
    Poseti moj blog i prati me,uzvracam:-)
    http://everytteens.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno,drago mi je da ti se svidja ☺❤

      Izbriši
  2. Uuu jako dobar post! Baš si se potrudila i baš mi je trebalo ovako nešto da vidim/pročitam! Odlično! ♥♥♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga moja,bas mi je drago da je koristan post,čekam tvoj novi post sa nestrpljenjem☺❤❤❤

      Izbriši
  3. Meni se najviše sviđaju prvi i deseti :D :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Vau, ja sam oduševljena! Ideje su predobre, sigurno ću isprobati nešto od predloženog! ♥

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj Anja koliko mene obraduju svaki put tvoji komentari...nemaš pojma☺ bas mi je drago da ce ti koristiti ove ideje,ljubim te puno!!❤❤❤

      Izbriši
  5. Odlične ideje,isprobat' ću nekoliko njih,haha. :) Takođe ti je blog super !

    P.S. novi post na mom blogu,očekujem tvoje mišljenje ! ^O^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno,javi kako je prošlo pravljenje haha ii pogledat' cu naravno tvoj blog☺❤

      Izbriši
  6. Vrlo koristan post! Organizacija make-upa je uvijek problem! Hvala ti na odlicnim idejama <3

    http://www.downtowngirl.com.hr/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao hvala ti puno :) Mnogo mi znače komentari i mišljenja osoba koje su starije od mene,divna si ii hvala tebi još jednom,pratim te♥

      Izbriši
  7. Thank you soo much,yes,i follow you..kiss♥

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično, Niki!♥♥
    Pogledaj moj blog http://blogforcoolgirls.blogspot.com/#_=_

    OdgovoriIzbriši
  9. Super ideje.. veoma prakticno..Divan blog :*

    http://sofiiandalltheprettykittens.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts