Ako želiš ravan trbuh..

05:01

Pozdraav ljudi :) kako ste mi danas? Nadam se da vam se svidjeo jučerašnji post na blogu,i da vam je bio od koristi.Danas cu pisati kako doci do ravnog trbuha.To je mnoga zelja danasnjih cura i evo nekoliko savjeta kako to postici :-)



#1.Bilo kuda,voda svuda!
-Uvijek uz sebe imaj bočicu vode.Često zaboravimo unositi dovoljno tekućine,pa krenemo piti vodu tek kada osjezimo žeđ,a to nije dobro.Bude li bočica uvijek pored tebe,lakše ćeš se sjetiti tu i tamo popiti malo vode.Tako ćeš se osjećati punije,jest ćeš manje i nećeš osjećati potrebu za nezdravim gaziranim sokovima.


#2.Šareni tanjir.
-Znate li da je vas obrok zdraviji što više 'boja' sadrži?
Razmislite malo:mrkva,paprike,špinat,paradajiz..sve su to namjernice koje čine šarenu kombinaciju na tanjiru,a obiluju zdravim tvarima.Zato,neka tvoj tanjir bude pun boja i tvoji će se  šlaufići samo topiti...


#3.Ne izgladnjuj se.
-Preskakanje obroka neće vam pomoći u dobrom izgledu.Naravno,morate smanjiti količinu hrane koju unosite.Ali da bi bila lijepa i zdrava moraš jesti-i to kvalitetno.Izgladnjavanje je opasno,nezdravo i potpuno neučinkovito ako želiš lijepo izgledati.Ono usporava tvoj metabolizam i donosi mnoge probleme.Znači,jedite redovno ali i zdravo.


#4.Zaboravi na sokove!
-Voćni sokovi koje kupujemo u trgovinama često sadrže gomilu šećera,a to znaži mnogo praznih kalorija koje naše tijelo ne stigne pretvoriti u energiju pa se one talože na našem trbuhu.Idući put kad osjetite želju za sokom,prisjetite se sta ste upravo saznale..


#5.Čaša vode prije jela.
-Ako si žedna,jest ćeš više! Čudno,ali istinito! Zato prije svakog jela popij čašu hladne vode,pričekaj nekoliko minuta i tek tada kreni sa jelom.Iznenadit ćeš se koliko je učinkovit ovaj trik.


#6.I zapamti,NE ODUSTAJ!
-Ne dajte se obeshrabiti ako nakon nekoliko tjedaana ne vidiš rezultate na svom tijelu.Tvome tijelu treba neko vrijeme da se navikne na pozitivne promjene i novi režim.Malo pojačaj tjelesnu aktivnost i budete li uporne,sve cure koje žele dobro izgledati,uspjet će u tome :-)


Toliko za danas od mene,nadam se da ce vam se svidjeti i da ćete uzivati u čitanju. Komentarisite i pišite vase ideje..ly all♥

You Might Also Like

0 komentari

Popular Posts