Putovanje u Italiju.:)

11:53

Pozdraav svima,kako ste mi? Ako se neko pita kako sam ja,mogu vam reći da sam i više nego odlično nakon predivnog malog odmora u susjednu Italiju,preedivnu Italiju.Ovaj post sam odlučila posvetiti samo ovom putovanju,kao što sam to pisala i za putovanje u Tursku,mislim da su ti postovi jako zanimljivi i poučni,možda će nekome biti od velike pomoći u skorije vrijeme-nekada
Možda je neko od vas nekada i išao u Italiju,ako jeste,ostanite da pročitate moje mišljenje o nekim
gradovima u toj državi. :)


Prije svega,ja sam naprosto oduševljena agencijom sa kojom sa išla.Nemam niti jednu zamjerku na vodiča,niti na vozače,na hotel,na usluge općenito.Naprosto sam blago rečeno oduševljena svime.
Već duže vrijeme je planiran odlazak negdje za 1 maj,pa smo se moja majka i sestra odlučile da lijepo idemo za Italiju,jer nam planovi za 1 maj blago rečeno uvijek propadnu,što nije bio slučaj ove godine Hvala Bogu.Tako smo se odlučile da napokon obiđemo i Italiju za koju smo čule da je skupa,da se ne isplati ići,bla bla.Taj dan kada se trebalo krenuti(inače išle smo autobusom),četvrtak(30.04.2015) ja nisam bila baš uzbuđena,bilo mi je svejedno,da li ću ići ili ostati kući.Ali u nedjelju kada sam došla shvatila sam da sam bila u krivu,i toliko mi je žao što je putovanje trajalo samo 3 dana,a ne više.
Bio je organizovan prijevoz,vodič,imale sm doručak u hotelu,a išlo je i dosta osoba iz našeg grada koje poznajemo i sa kojima se moja mama druži,tako da nij moglo bolje.
Prenoćište(2 noći) je bilo u gradiću na obali Italije koji se zove Lido di Jesolo.To je grad na moru sa dosta hotela na svojoj obal,ne zna se koji je bolji,vjerujte.Ja uopšte nisam očekivala neki dobar hotel jer cijena putovanja je bila i više nego povoljna,ali sam ostala wooow.Hotel je imao 4*.Ne može bolje.

Pogled iz naše sobe(6-ti sprat)



Došli smo u petak u ranim jutarnjim satima i odmah je bio planiran odlazak u Veneciju,znač prije smještaja u hotel.Činilo se pomalo naporno,nakon duge vožnj kroz Hrvatsku i malo Slovenije odmah ići obilaziti grad Veneciju,ali izdržali smo,i bilo je super.Inače autom ne možete da dođete do Venecije i mislim da je to svima poznato,ide se iz ''luke'' Punta Sabbioni malim brodićem.Nakon dolaska u Veneciju slijedio je obilazak njenih znamenitosti,kao što su:Trg Svetog Marka,Crkva La Pieta,Stari zatvor,Most Rialto itd i sve u pratnji vodiča.Nakon tog obilaska imali smo dosta slobodnog vremena za šoping i razonodu.U Veneciji sam kupila samo neke suvenire za drage osobe jer u Veneciji nemate puno radnji za šoping,vidjela sam jedino MAC od poznatih,ali tu nisam ni ulazila,zašto bezveze da gubim vrijeme? :)
 
 
 
Nakon Venecije smo se brodicom vratili do kopna i krenuli za Lido di Jesolo,da se smjestimo u hotel(Sheila).Za hotel nemam riječi stvarno,sve je na vrhuncu bilo.
Drugi dan je planiran odlazak za Veronu,kažu najromatičniji grad u Italiji.Znamo da je Verona najviše poznata po Romeu i Juliji,gdje je se desila ljubavna priča.Tu smo obišli:Trg Bra,Via Mazzini,Trg Erbe,Danteov trg,grobnice porodice Scala,Julijina kuća.
Verona je predivan grad stvarno,jako je lijepo.Tih dana je bila velika gužva u Veroni,a inače u Italji,bilo je dosta Bosanaca,Srba,Hrvata...Ja sam prije polaska u Italiju malo guglala radnje i mjesta za najbolji šoping jer je Italija inače dosta skupa,i radnje su nama strane.U jednoj ulici(mislim da je glavna za šoping u Veroni) imate radnje poput Sephore,Zare,Bennetona,Bershke,Douglasa...
I u Veroni smo imali dosta slobodnog vremena tako da smo ga provele šetajući ovim predivnim gradom.
 
 
I posljednji dan je bio za odlazak u Palmanovu,tačnije u šoping u Palmanova outlet village.Tu nam je vodič dao 2h što je sasvim dovoljno jer su radnje dosta skupe i nama nepznate,ali imate Adidas,Nike,Puma...Tu me je jedna radnja dosta iznenadila,a zove se 'Alcott'.Slična je našoj Terranovi,imaju skoro pa iste stvari,a nije uopšte skupa.Mi smo se zadesili na neka sniženja,tako da je bilo stvarno povoljno u skoro svim radnjama.Ja nisam ništa očekivala od Palmanove jer sam prije polaska u Italiju gledala radnje i sve su mi bile nepoznate.Al' ispostavilo se da je zapravo super jer sam tu najviše stvari i kupila.Nakon šopinga smo krenuli za BiH,vozili smo se kroz Hrvatsku veći dio puta,na granici nismo dugo čekali što je super i došli smo u BiH oko 12h navečer.Tu se završilo naše predivno putovanje u Italiju,sve što je lijepo kratko traje,znate kako kažu.Sada vam preostaje da pogledate slike,a ja ću pokušati slikama da vam približim ljepote ove države i ovih gradova.
 









 

















Imam još dosta slika,ali mislim da bi bilo previše da sve stavim u jedan post,tako da ću ostale slike postaviti u Haul post iz Italije najvjerovatnije.
Pišite kako vam se sviđa post i da li vam se sviđaju fotografije.Pozdrav svima!:))

You Might Also Like

4 komentari

  1. Predivne fotografije! Drago mi je da si se lepo provela, jer je Italija divna zemlja. <3

    http://fashionholicyeahh.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga moja Kaća :) slažem se s tobom u potpunosti♥

      Izbriši
  2. Prelepo, oduševljena sam i slikama i tekstom!
    Moja maturska ekskurzija bi trebalo da bude naredne godine, negde u martu ili aprilu, a planirano da je da idemo u Italiju (5 dana). Nisam bila sigurna da li da idem ili ne, ali sada, kada sam videla sve ove slike, učvrstila si moju odluku da je ipak posetim! ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imaš priliku,nemoj da je propustiš.Italija je predivna,ja je čak nisam uspjela ni predstaviti onakvom kakva jeste zapravo.Sasvim je dovoljno 5 dana da se obiđe ono najljepše od te države,nadam se da ćeš uživati ako odeš! ii hvala ti :)♥

      Izbriši

Popular Posts