Štednja novca.

08:34

Pozdrav ljudi.Kako ste mi danas? Uhvatila sam malo slobodnog vremena,i odlučila da pisem novi post.Osjećam se nekako ispunjeno kada sam na asku,i kada pišem blog,volim pomagati drugima.Mislim da je to jedna dobra moja osobina.
Danas vam pišem,kao sto ste vi rekli o štednji novca za tinejdžere.Počet ću sa štednjom novca.Uživajte :)


                              -ŠTEDNJA NOVCA-



Svi mi ,pogotovo ''mi tinejdžeri'' zelimo da ustedimo nesto novca i kupimo sebi šta želimo bez neki napomena od rodtelja i njihovih utjecaja na nas.Nije ništa čudno da svatko od nas poželi da sebi kupi neki novi komad odjece,šminke,obuće,pa čak i mobitel,laptop,aparat i slično.Neki imaju tu sreću da su im roditelji u stanju ispuniti svaki hir,no za ostale preostaje da se pomire sa sudbinom ili da nađu neki izvor prihoda.


#1.Budite kreativni i zaradite.
S facebookom mnogi maldi su dobili savršen besplatan alat za oglašavanje.Ako imat dar za izradu nakita,torbi ili mozda crtanje,možete otvoriti svoju stranicu na facebook-u,te predstaviti vas rad drugima.Mladi ljudi su spremni dobro platiti nečiji kreativni rad,ako u tome pronađu svoj stil.Uz to,zadovoljni kupci će se vraćati po još vaših proizvoda,te uz to će se proširiti vijest o vama među prijateljima.Osim nakita,među djevojkama postoji i puno interesa za šminkanjem i izradom noktiju.Uvijek će vasa prijateljica radije dati vama 10-tak kuna ,nego drugoj osobi.


#2.Uz poznavanje stranog jezika može doći i veći džeparac.
Ako ste možda imali priliku učiti engleski,njemački ili neki treći jezik od najranije dobi,te ste još dobri u tome,a uz to imate strpljenja,možete davati instrukcije djeci iz osnovne skole.Također,ako ste dobri u matematici,fizici,hemiji i predmetima u kojima je potrebno računanje,također mozete davati instrukcije djeci mlađoj od vas.


#3.Novac u kasici.
Mislim da mnogi od vas dobivaju novac od roditelja i bliže porodice.Pa kada vam roditelji daju novac za doručak u školi,u slučaju da ne potrošite sve,novac koji vam je ostao,stavite u kasicu.Također,novac koji vam daju deda i baka(sigurna sam da vecini daju),ostavljajte sa strane i ne trošite na gluposti.


#4.Izbjegavajte markirano.
Ako silno zelite uštedjeti novac,onda vam neće biti važno koristite isključivo nesto markirano i skupo.Žrtvujte se sve dok ne skupite onu količinu novca koja vam je potrebna.


#5.Nosite hranu od kuće.
Odvojite ono što ste planirali potrošiti za hranu na velikom odmoru ili na pauzi,a hranu pripremite kod kuće.Nećete vjerovati koliko se novca skupi na ovaj način. 

#6.Krenite sa manjim iznosima.
Nikad nemojte krenuti sa velikim iznosima.Ako dobijete 200kn,sigurno vam je lakše odvojiti 50kn nego cijeli iznos.Za početak vam je lakše štedjeti manje novca,a kad se već naviknete onda postepeno povećavajte.


-To bi bilo to za ovaj put.Nadam se da ce vam koristiti ovi savjeti,uzivajte :)♥

You Might Also Like

0 komentari

Popular Posts